Credinte si Perceptii

Cu toții contemplăm peisajele din natură, ne uităm la oamenii sau la obiectele din jurul nostru, ascultăm muzică, definim anumite sunete, interpretăm anumite senzații pe care le experimentăm…oare este chiar ceea ce vedem, auzim sau simțim?
Este percepția noastră reală asupra formei prezente?
Este observația noastră directă, sau e vorba de semnificația dată de noi tuturor acelor elemente, pe baza credințelor pe care ni le-am format de-a lungul anilor?
Oare am putea să spunem că oamenii au uitat să se mai uite, au renunțat să-și mai folosească propria acuitate senzorială, și că ei acționează în baza credințelor pe care și le-au însușit?
Dar ce sunt Credințele?
Credințele sunt acele convingeri pe care ni le-am însușit ca fiind adevărate.
Ce spunea Henry Ford? Indiferent dacă gândeşti că poţi să faci un lucru sau gândeşti că nu poţi să îl faci, ai dreptate.
Așadar, în interiorul ființei noastre avem credințe pe care le-am acceptat ca adevăruri. Ele ne determină modul în care acționăm și implicit nivelul de performanță.
În esență, credințele pe care ni le-am însușit, fie ne iau puterea fie ne-o dau. Devin reguli sau principii pentru noi, și decid modul în care ne raportăm la anumite evenimente. Ele constituie adevărul nostru individual, sunt factori determinanți ai comportamentului nostru.
Cum se formează aceste credințe?
Ele se construiesc rând pe rând, pas cu pas în jurul unor Valori, încă din copilărie. Vă mai amintiți! Valorile sunt ceea ce este important pentru noi. https://www.nlpdiscovery.ro/sunt-valorile-personale/
Credințele și valorile noastre împreună, formează atitudinile. Așadar atitudinile sunt rezultatul sistemului nostru de credințe si valori. Atitudinile sunt partea vizibila a unui Eiceberg pe când credințele și valorile sunt partea din adâncuri.
Revenim la titlul articolului nostru, Percepții sau Credințe, și continuăm prin a spune că bazându-ne pe credințele și valorile noastre, pe ceea ce noi considerăm că este corect sau incorect, alegem ceea ce vedem, auzim și simțim.
Dar oare ce-am putea vedea, auzi și simți daca ne-am acorda șansa să facem și alte alegeri?
Cu cât invătam mai mult să ne folosim acuitatea senzorială la niveluri profunde, cu atât mai mult, percepțiile noastre asupra lumii generează rezultate de excepție.

Ramai constient, fii prezent!

Pe curand,

Gina

Lasă un răspuns

galerie
Esti pregatit sa faci urmatorul pas?

Completeaza formularul de pe site si intra in contact cu mine.

pasul tau spre un alt nivel de excelenta