Ce sunt valorile personale?

Definitia Valorilor: Sunt acele aspecte ale vieții care au importanță pentru tine personal.

Criterii mult apreciate: Valorile mele cele mai importante listate în ordine ierarhică.
Convingerile peronale: Sunt conceptele despre care eu cred ca sunt adevărate.
Atitudinile mele: Colecția de convingeri și valori despre un anumit subiect .

În NLP vorbim despre valori sau criterii. Valorile sunt ceea ce e important pentru noi. Valorile creează motivație, motivația noastră inainte sa facem orice.

Ele determină și comportamentul, bazându-se pe ceea ce suntem noi motivați să facem in timpul nostru.
Ceea ce facem chiar și atunci când nu ne place ceea ce facem, dar o facem pentru ca este foarte important.
De exemplu, să presupunem că o persoana urăște munca de birou dar o face pentru ca este important pentru ea ca la sfârsitul lunii să-și primească salariul.

Deci, valorile nu sunt neaparat ceva ce va place, este ceea ce este important pentru voi.
Criteriile mult apreciate sunt cele mai importante valori. Sunt cele ce ne pun în mișcare chiar dacă sunt de atracție sau de respingere (vezi exemplul de mai sus cu persoana careia îi displăcea munca de birou).
Acestea sunt lucruri pentru care suntem dispuși sa ne extindem resursele, si ne spun în esență cum sa judecăm ce am facut, un anume comportament sau ceva. Ne spun cum sa judecam bun sau prost, potrivirea sau nepotrivirea, raul si binele. Sunt lucrurile pentru care găsim resurse.

Sursa Valorilor

Valorile au un conținut specific și se formează ca o reacție naturală începută din fragedă copilărie, pe care o manifestăm legat de lucruri și evenimente, prin comportamentele de atracție sau respingere, față de acestea.

Valorile provin din:
• Interacțiunile Familiale sau cu Prietenii
• Procesul de Educație și Dezvoltare Personală
• Legăturile noastre Sociale Ocazionale
• Regulamente și Standarde Organizaționale
• Autoritatea aleasă de noi a fi Corectă
• Aspecte de Etică și cele Culturale
• Masmedia, Filmele, TV, Beletristică
• Zonă geografică si economie

CELE TREI PARTI ALE UNUI SISTEM DE VALORI

Sunt trei elemente ale unui sistem de valori. În primul rând, este un container, recipientul, cana (sistemul nervos) în care valorile sunt păstrate. Apoi este mediul în care trăiește persoana. Acestea două o determină și influențează pe a treia, conținutul valorilor, ceea ce credem în mod normal că este valoarea.
Când oricare din aceste trei elemente suferă o schimbare, valoarea se dezvoltă și în final, se face o tranziție la alt nivel. Experiența acumulată la nivel subconștient contribuie la dezvoltarea sistemului nervos, iar schimbările din mediu acționează ca influențe externe care vor conduce la tranziția de la o valoare la alta. Tranziția nu este ierarhică, iar valorile nu se diferențiază calitativ, fiind mai bune sau mai puțin bune. În situațiile de zi cu zi, putem accesa orice valoare dezvoltată de-a lungul timpului, ca reacție simultană cu care ne simțim confortabil.
Despre valorile de atracție/repingere, de ce și cum le putem transforma în atracție 100% discutam în detaliu la workshopul inCONȘTIENȚI ÎN ACȚIUNE !

Pâna data viitoare,
Gina

Leave a comment

NLP Discovery.ro © Copyright 2015