Despre stima de sine

Despre stima de sine…

Ce este stima de sine?

Stima de sine se poate defini ca fiind opinia ta despre tine. Consecintele modului in care tu te vezi atunci cand nu te consideri bun, cand ai incredere si stima de sine scazute, provoaca in mod profund stari de depresie, anxietate cronica, tulburari alimentare printre alte multe efecte de auto sabotare. Impactul stimei de sine scazute poate fi obositor si te poate frana din a trai viata pe care ti-o doresti.

Vestea buna este ca poti face ceva in privinta modului in care simti despre tine.

Stima de sine

Stima de sine scazuta nu este doar o problema emotionala – iti poate afecta sanatatea si intreaga viata. Te poate impiedica sa-ti urmezi cariera pe care ti-o doresti, te poate impiedica sa gasesti partenerul visurilor tale si poate duce la anxietate si stres care au un efect daunator cu implicatie directa asupra sanatatii tale.

Te-ai intrebat de ce atat de multe persoane sufera de stima de sine scazuta? Incearca acest exercitiu simplu. Gandeste-te la persoana pe care o respecti cel mai mult si hai sa presupunem ca asta reprezinta “10” pe o scara imaginara. Acum gandeste-te la persoana pe care o respecti cel mai putin, si o poti pune la “0” pe scara ta.

Acum, unde te situezi tu pe acea scara? Cat de mult te respecti pe tine? De fapt, stima de sine sau respectul de sine este modul in care noi ne vedem si modul in care ne asteptam sa ne vada si lumea.

Cat de mult te afecteaza o problema?

~ Subiect dezvoltat pe larg de Dr. Adriana James in cartea “Low Self Esteem, A Way Out”

Lasă un răspuns

galerie
Esti pregatit sa faci urmatorul pas?

Completeaza formularul de pe site si intra in contact cu mine.

pasul tau spre un alt nivel de excelenta