Despre Hipoză

Intreaba o mie de experți “Ce este Hipnoza” si iți garantez ca vei primi cel puțin o mie de raspunsuri diferite, toate la fel de corecte si totusi multe dintre ele contradictorii.

Hipnoza s-a practicat de mii de ani și pare să fi existat dintotdeauna. Are o istorie multimilenară, există dovezi în India, în câteva din scrierile sanscrite despre utilizarea transei și a templelor de vindecare.

Hipnoza este cel mai vechi si natural mod de vindecare cunoscut de om, este o artă care a devenit indispensabilă in medicină, psihoterapie si dezvoltare personală.

Definițiile care urmeaza provin din surse variate, considerate ca fiind autorițati recunoscute in domeniu, cercetatori, scriitori sau clinicieni.

  • “Hipnoza este o stare de hipersugestibilitate selectiva modificată, indusă prin folosirea unei combinatii care include relaxare, fixarea atentiei si sugestie.” Ansari

  • “Hipnoza este o stare intensificata de atenție si receptivitate la o idee sau la un set de idei.” Erickson

  • “Hipnoza tine de disponibilitatea ta de a fi receptiv si deschis la idei si de a permite ca aceste idei sa aibă efect asupra ta fara nici o interferență. Aceste idei sunt numite sugestii.” Weitzenhoffer & Hilgard

  • “Predau hipnoza de ani de zile… și am constatat că mulți [oameni] par să se gândească că pot să devină experți în hipnoză după câteva cursuri și sesiuni practice. Din moment ce nu există așa ceva precum hipnoterapeut – acest lucru este în mod evident imposibil. Ca Practician care folosește această unealtă, tot ce poți face este să-i arăți pacientului cum să treacă peste pragul dintre o stare normală de veghe sau somn, în acea stare particulară numită hipnoză. Tu nu îl vei hipnotiza. El se va hipnotiza singur. Aceasta înseamnă că noi toți cei care folosim sugestia nu avem nici un fel de puteri asupra nici unui subiect. Asta înseamnă că nu există nimic ce eu pot să fac și tu să nu poți învăța în hipnoză.” Dave Elman

Cateva lucruri pe care e bine sa le stii despre Hipnoza

Nu te aştepta să fii hipnotizat. Multe persoane vin la hipnoterapeut gândind că transa este o stare alterată, complet diferită de cea naturală de conştienţă. Ceea ce evident că nu se aplică. O transă uşoară probabil că nu va fi cu nimic diferită față de o stare de relaxare. Din moment ce transa este o stare naturală, clientul probabil că o va simţi ca fiindu-i familiară, indiferent cât de profund o experimentează. Poţi să spui: “Nu te aştepta să te simţi hipnotizat. Transa nu-ți alterează conștiența, este o stare naturală şi normală.

Aşteaptă-te să te simți profund relaxat. Hipnoza este o stare naturală de relaxare. Iar tu ai sa fii surprins cat de bine te vei simti.

Tu EŞTI în control. În timpul inducţiei, trebuie să ştii că tu eşti în control. De exemplu, dacă eu ţi-aş spune să te ridici în picioare, şi ar fi OK să faci asta, ai face-o,… este? Dar dacă ti-aş spune să te duci să jefuieşti o bancă, n-ai face-o, nu-i așa? Ei bine, la fel se întâmplă în hipnoză. Tu ești în control. Tu ești responsabil pentru ceea ce se întâmplă în timpul transei și accepţi numai sugestiile care sunt în acord cu valorile şi convingerile tale interioare. Afla mai multe din cursurile NLP de hipnoza!

Transa se referă de fapt la a învăţa cum să intri în transă. Este un proces de învățare simplu și cu cat ai mai mult succes la diferite niveluri, cu atât mai adânc vei intra in transa si mai mult te vei relaxa. Cu cât ai mai mult succes, urmând cu acurateţe instrucţiunile primite, cu atât vei putea să intri mai adânc în transă.

Esti pregatit sa faci urmatorul pas?

Completeaza formularul de pe site si intra in contact cu mine.

“Mi-a placut tot, efectiv tot, deoarece comunicarea mea cu oamenii este la un nivel mult mai mare fata de cum era inainte de curs”

Davin Zimmer

pasul tau spre un alt nivel de excelenta